יום שני – 11.2.74
1. בבוקר ב- 9:15 בערך – נפגשתי "קצרות" עם ציפין: הוא היה אתמול נוכח בפגישה של הראל עם הנשיא, ושכח להציג את הראל באור הנכון.
ציפין ביטל היום את ההרצאה מכיוון שיהיה נוכח באיזו-שהיא פגישה אחרת. כפי שמסר לי – דחו בינתיים את "החיפושים" ל- 21.2.74.
2. 17:15-17:55 – היו שמואל ונחמה אגמון. סיפרתי על ביקורנו בתל-אביב. שמואל קרא את "הסיכום" של החקירה (זה שקיבלתי מאבישי שטרק).
3. בערך ב- 18:00 – בא צבי ונסענו למשרד ראש הממשלה, שם מפגין מוטי אשכנזי, נגד שר הביטחון. חתמנו: חתמתי את שמי ושְמה של פניה.
4. 19:50-20:02 – צילצל הלפרין (הרב הצבאי – התלמיד שלי). הוא חילק 15 טפסים – ביחידות ששם לא מצא. הלפרין חושב שכדאי שנפרסם הודעה בעיתון ושנוסיף את הפרט שגיורא "יליד ברית-המועצות" וכן אולי כדאי להוסיף שראו את גיורא ב- 14.10. המפקדים-החיילים תְמהים: למה מפרסמים הודעה – הרי יש הרבה נעדרים? צריך לציין שראו אותו אח"כ – אולם לא ידוע מה היה בין 7.10-14.10, וכן אחרי 14.10.
הבטיח לי שימסור את ההשׂגות שלו גם לרב צמל. כן הבטיח לי שייקח עוד טפסים אצל הרב צמל ושׁם יוסיף כבר בעצמו – "יליד ברית-המועצות".
הסבר ומידע נוסף
מוטי אשכנזי
(צילום: שמואל רחמני)
קצין מילואים בדרגת סרן במלחמת יום הכיפורים שפיקד על מעוז בודפשט, המעוז הצפוני ביותר בקו בר-לב.
אשכנזי התפרסם לאחר שחרורו משירות המילואים בפברואר 1974. הוא סבר שמהלכי הנהגת המדינה במלחמה היו כושלים, ובמיוחד דרש את התפטרותו של שר הביטחון משה דיין. הוא הכריז על שביתת רעב בת 48 שעות והתייצב להפגין מול משרד ראש הממשלה בגפו.
מחאתו של אשכנזי, שהתחיל כמפגין בודד, תפסה תאוצה ועם הזמן הצטרפו אליו רבבות אזרחים וחיילי מילואים שהגיעו ישר מהחזית, שקראו להתפטרות הממשלה.
עוד על מוטי אשכנזי